دانلود بازی پلی استیشن ۱ – بازی Playstation 1 – بازی ps1
داستان بازی

داستان رزیدنت اویل

داستان رزیدنت اویل

قبل از اینکه به شرح داستان رزیدنت اویل بپردازیم لازم است تا در مورد تاریخچه بازی اطلاعاتی حضور شما بیان کنیم تا بتوانید درک بهتری نسبت به این بازی زیبا داشته باشید. رزیدنت اویل نام یک بازی ویدئویی در سبک ترس و بقا (Survival Horror) بوده که توسط شرکت کپ‌ کام (Capcom) ساخته و منتشر شد. این بازی، دومین عنوان از مجموعه بازی‌ های ویدئویی رزیدنت ایول است که در سال ۱۹۹۶ و برای کنسول پلی‌ استیشن ۱ منتشر شد. این بازی در واقع باز سازی شده نسخه قدیمی رزیدنت ایول ۲ می باشد. تنها در تاریکی یا همان ‌Alone In The Dark بازی دیگری در سبک مشابه یعنی ترس و بقا بود که قبل از رزیدنت ایول منتشر شد. اما سبک سورویوال هارور، با بازی رزیدنت ایول، گسترده ‌تر و عمیق‌ تر شد.

شرکت گیم ‌اینفورمر (Game Informer)، نخستین بازی رزیدنت ایول را، یکی از مهم‌ ترین بازی ‌های رایانه‌ ای در تمام زمان ‌ها برگزیده است. ایده ساخت این بازی، برای نخستین بار توسط شینجی میکامی (Mikami Shinji) مطرح شد.

ایده ساخت بازی رزیدنت اویل برای اولین بار

بازی Resident Evil اولین بار از بازی خانه زیبا (Sweet Home – یک بازی به سبک RPG) الهام گرفته سبب شد تا شینجی میکامی به فکر ساخت بازی بیافتد که در آن، عمارتی ترسناک به همراه موجوداتی به نام زامبی همراه باشند. موضوع اصلی در بازی خانه شیرین، عمارت بزرگی بود که توسط اشباح فرا گرفته شده بود. زامبی‌هایی که پیش از این و در سال ۱۹۷۹، توسط کارگردانی ایتالیایی به نام لوسیو فالوچی به تصویر کشیده شده بود.

آغاز تولید بازی اویل PS1

بازی رزیدنت ایول پلی استیشن ۱، پس از ساخت و انتشار آن در سال ۱۹۹۶ و برای کنسول پلی ‌استیشن ۱، چندین بار دیگر و در سال ‌های بعد، برای کنسول ‌های جدیدتر نیز طراحی و ساخته شد. از جمله مشهورترین این طراحی‌ های مجدد، بازی رزیدنت ایول بازسازی شده است، که باز هم توسط شینجی میکامی و این‌ بار برای کنسول گیم‌ کیوب ساخته شد.

کنسول گیم‌ کیوب چهارمین کنسول بازی ویدئویی نینتندو که بخشی از ششمین نسل در عصر کنسول‌ ها است. گیم‌ کیوب جانشین نینتندو ۶۴ و کنسول قبل از نینتندو وی بود.

به گفته میکامی رزیدنت ایول بازسازی شده، ۷۰٪ نسبت به نسخه پیشین، دچار تغییرات داستانی و ساختاری شده‌ است. این بازی، سرآغازی برای ساخت و فروش ده‌ ها عنوان بازی ویدئویی، فیلم سینمایی و انیمیشنی، کتاب و رمان، موسیقی و بسیاری محصولات دیگر بود.

داستان رزیدنت اویل
داستان رزیدنت اویل

داستان بازی رزیدنت اویل

گیمر ها، کنترل یکی از شخصیت‌های گروه استارز را در اختیار دارد، که در یک عمارت هولناک گرفتار شده‌ است. این عمارت پس از آنکه دکتر مارکوس ویروس تی را در محدوده کوهستان آرکلی منتشر کرد، وارد مرحله تازه‌ ای شد. تمامی جانداران و ساکنان این عمارت، پس از ابتلا به ویروس تی (T-Virus)، به موجود مرده و متحرکی به نام زامبی تبدیل شده بودند. شما باید شخصیت انتخابی خود را از این عمارت، که مملو از این مخلوقات است، خارج سازد.

گرافیک بازی رزیدنت اویل

بعد از خواندن مقدمه ای در مورد داستان بازی رزیدنت اویل بد نیست کمی در مورد گیم پلی بازی صحبت کنیم. پس با مجله پلی استیشن همراه باشید.

گرافیکی که در نخستین بازی اویل پلی استیشن ۱ استفاده شده به صورت سه بعدی بوده و مملو از تصاویر زیبای بک گراند و شخصیت های از پیش‌ ساخته است. سبک قرارگیری دوربین نیز در جای خود جالب است و دوربین، به شکلی ثابت در فواصل خاصی از جریان بازی، شخصیت را دنبال می‌کند. حرکت دادن شخصیت نیز در این سبک از فیلم ‌برداری بازی ویدئویی به شکل کنترل ثابت است و همواره و در هر نقطه قرارگیری شخصیت، حرکت توسط دسته بازی به شکلی ثابت می‌باشد.

حل معماهایی در جریان بازی که از درجه سختی آسان تا بسیار دشوار هستند نیز از ویژگی‌ های دیگر گیم ‌پلی رزیدنت اویل است. شما پس از اینکه توسط دشمنانتان مورد حمله قرار گرفتید، می‌توانید برای بازیابی سلامت (خون از دست رفته)، از گیاهان دارویی استفاده کند. گیاهانی با رنگ‌ های مختلف، که هریک ویژگی درمانی خاص خود را دارند. شیوه ذخیره بازی نیز توسط یک دستگاه ماشین تحریر انجام می‌پذیرد؛ به این ترتیب که برای هر بار ذخیره بازی، نیاز به یک واحد جوهر مخصوص دارید که در مکان مختلف می توانید آن را پیدا کنید.

از دیگر ویژگی‌ های این بازی، می ‌توان به حضور دشمنان در جریان بازی نام برد. دشمنان اصلی در این بازی زامبی‌ ها، سگ‌ های زامبی، عنکبوت ‌های زامبی، مار بزرگ، هانتر، تایرنت و … اشاره کرد.

داستان رزیدنت اویل

در مورد بازی رزیدنت اویل ۱ بیشتر بدانید!

این بازی برای اولین بار به زبان ژاپنی منتشر شد! اما بعد از اینکه وارد بازارهای جهانی شد نسخه انگلیسی آن بیشتر از پیش مطرح شد. در جریان این تغییرات زبانی، برخی قسمت ‌ها از داستان و میان ‌پرده‌های بازی نیز تغییر یافت. بهترین نمونه برای این مطلب، حضور شخصیت کریس ردفیلد در نسخه ژاپنی بود که یک سیگار در دهان خود داشت؛ اما در نسخه‌های انگلیسی، این مورد حذف شده بود. از دیگر تفاوت‌ های بازی در ویرایش ‌های منطقه ‌ای منتشر شده، می‌ توان به تفاوت در چگونگی پایان بازی، میزان سختی و آسانی بازی، تعداد واحد های جوهر برای ذخیره بازی و ویژگی هدف‌ گیری خودکار بود که در ویرایش‌ های مختلف، دارای تفاوت بود.

در نسخه انگلیسی، صداگذاری ژاپنی بود که استفاده زیادی نداشت! با موافقت میکامی، صدای دوبلرهای ژاپنی از روی نسخه انگلیسی حذف شد. تغییر عنوان این بازی به صورت کلی و اصلی با نام بایو هزارد (Biohazard) ساخته و روانه بازار شد؛ اما با ارائه ویرایش انگلیسی، تغییر عنوان بازی از ژاپنی به انگلیسی نیز بدیهی شد.

کریس کرامر، مدیر رسانه‌ای کپ ‌کام اعلام کرد که باید عنوان مناسبی در زبان انگلیسی برای بایوهزرد بیابیم که پیش ‌تر مورد استفاده نبوده باشد. قبل از تغییر نام محصولی با نام بایوهزراد در محدوده جهانی وجود داشت که سبب می‌ شد تا عنوانی جدید و مرتبط برای نسخه انگلیسی آن انتخاب شود. Capcom پس از بحث‌ ها و دریافت نظرات مختلف، سرانجام عنوان رزیدنت ایول را برای این بازی انتخاب کرد.

در مصاحبه گیمزرادار (سایت Gamesradar) با کریس کرامر، او این ‌گونه درباره انتخاب نام رزیدنت ایول توضیح داد:

“من فکر می‌کنم که این انتخاب بسیار قشنگی بود. به یاد نمی‌آورم که چرا منتظر شنیدن یک گزینه بهتر بودم. شاید به عنوانی مثل کند بودن زامبی یا چیزی شبیه به آن فکر می‌کردم. اما با این نام‌ ها، پایه‌های بازاریابی برای این بازی ضعیف می‌شد. اما میکامی و Capcom به درستی این عنوان را انتخاب کردند.”

Resident Evil توسط تیمی از کارکنان ایجاد شد که بعدها عضو استودیوی تولید Capcom 4 شدند. پروژه از سال ۱۹۹۳ آغاز شده و توسعه بازی تقریبا ۳ سال به طول انجامید. اصلیت این پروژه را می توان به یک بازی ترسناک که کوجی اودا (Koji Oda) قبل از انتقال به پلی استیشن در سال ۱۹۹۴ روی Super NES کار می کرد، جستجو کرد. الهام بخش Resident Evil همان بازی ترسناک قبلی Capcom Sweet Home (۱۹۹۸) بود.

داستان رزیدنت اویل

این پروژه توسط خالق بازی Sweet Home، یعنی Tokuro Fujiwara، که استاد و مربی Mikami بود و به عنوان تهیه کننده بازی انجام وظیفه می کرد، پیشنهاد شد. داستان Resident Evil بر اساس سیستم گیم پلی Sweet Home بنا شده بود و عناصر زیادی را از این بازی اقتباس کرده بود، از جمله مدیریت محدود از اسلحه ها و ابزار درون بازی، چیدمان عمارت، معماها، تأکید بر بقا و زنده ماندن، بازشدن درب ها، استفاده از یادداشت های پراکنده و یادداشت های روزانه به عنوان کمک به قوی تر شدن فرآیند داستان بازی، بازگشت به مکان های قبلی به منظور حل معماها بعدی، استفاده از انیمیشن های مرگ در حین بازی (دمو ها)، بازگرداندن سلامتی از طریق وسایل پراکنده در عمارت، طرح پیچیده ورودی های عمارت، تصاویر وحشتناک و بسیاری از موارد دیگر…

فوجی وارا گفت:

” اصلی بازی این بر این اساس بود که من می توانم چیزهایی را که نمی توانم در بازی خانه شیرین، عمدتا در بخش گرافیک قرار دهم، انجام دهم. این پروژه را به میکامی سپردم، درست است که در ابتدا دادن  به دادن پروژه شک داشتم که چیز خوبی از آب دربیاد اما می دانستم که قطعا بعد ترسناک آن بسیار خوب طراحی خواهد شد چراکه شینجی به خوبی می داند که بعد ترسناک چیست!”

روند طراحی و ساخت و داستان رزیدنت اویل

در طی ۶ ماه اول توسعه بازی، میکامی به تنهایی روی بازی کار کرد، طرح های مفهومی را ایجاد کرد، شخصیت ها را طراحی و بیش از ۴۰ صفحه متن نوشت! چندین پس زمینه (بک گراند) از پیش ساخته عمارت Resident Evil از هتل Overlook الهام گرفته شده است.

این الهام میکامی مربوط به صحنه ای از فیلم ترسناک The Shining محصول سال ۱۹۸۰ با بازی جک نیکلسون می شود.

میکامی همچنین از فیلم زامبی (ساخت ۱۹۷۹) به عنوان الهام منفی برای این بازی نام برد.

این بازی در ابتدا به عنوان یک به روزرسانی کاملا سه بعدی اول شخص Sweet Home (تحت تأثیر نبردهای اول شخص بازی)، با صحنه های اکشن و تیراندازی، تصور می شد. نمونه اولیه اول شخص بازی ساخته شد و در ابتدا یک سبک ترسناک ژاپنی فوق طبیعی مانند Sweet Home وجود داشت، قبل از اینکه سبک ترسناک زامبی آمریکایی را تحت تأثیر فیلم های جورج رومرو انتخاب کند. در حین تولید، میکامی Alone in the Dark ساخت ۱۹۹۲ را کشف کرد، که این امر او را در به کاری گیری یک سیستم دوربینی با قابلیت دید ثابت سینمایی تحت تأثیر قرار داد.

داستان رزیدنت اویل

میکامی گفت:

“اگر تنها در تاریکی نبود، Resident Evil در عوض دید اول شخص داشت.“

میکامی در ابتدا تمایلی به استفاده از تنها بودن در سیستم دوربین دید ثابت دارک نداشت و می گفت باعث می شد بازیکن کمی از داستان جدا شود، اما سرانجام آن را پذیرفت چراکه استفاده از پس زمینه های از قبل ساخته شده امکان بیشتری از سطح جزئیات را نسبت به نمونه اولیه سه بعدی نشان می داد. (دید اول شخص)

از دهه ۱۹۹۰ تنها یک هنر مفهومی از نمونه اولیه اول شخص اصلی در دسترس بود که به جای Alone in the Dark شباهت بیشتری به Doom دارد. از دید اول شخص برای سریال اصلی Resident Evil تا Resident Evil 7: Biohazard دوباره استفاده نشد.

نمونه اولیه بعدی شامل گیم پلی مشترک بود، اما در نهایت این ویژگی حذف شد، زیرا میکامی گفت:

 “از نظر فنی … به اندازه کافی خوب نبود”.

حذف موارد مهم بازی رزیدنت اویل

نخستین فیلم این نمونه اولیه تعاونی (بازی های Cooperative gameplay) در سال ۱۹۹۵ فاش شد. در این مرحله از توسعه، یک حالت همکاری محلی همراه با لباس های مختلف وجود داشت. نسخه ی نمایشی بعدی که برای ارائه جشنواره V-Jump 1995 در ژاپن ساخته شد، دارای تغییرات سلاح در زمان واقعی بود، با حذف موارد زیر

– حالت تعاونی (حالت co-op که در آن می توانید به صورت دو نفره با دشمنان مبارزه کنید)
– مدل های شخصیت ابتدایی
– بافت یا تکسچر ها بازی

اوایل سال ۱۹۹۶ پیش نمایش اولیه بازی که در مجله Maximum Console نمایش داده شده بود دارای یک قبرستان ترسناک و کمی متفاوت تر از نسخه نهایی بود. اما قبرستان از بازی نهایی حذف شد، در نهایت به نسخه بازسازی شده سال ۲۰۰۲ رسید. تا اواخر ساخت، بازی شامل مهمانخانه ها و یک برج برجسته بود که به ترتیب نگهبان و آزمایشگاه جای آنها را گرفت.

داستان رزیدنت اویل
داستان رزیدنت اویل

نکته مهم در مورد داستان رزیدنت اویل

Capcom با وجود داشتن استودیوی حرکتی ضبط خود (ضبط کردن در حال حرکت)، از این شیوه در بازی استفاده نکرد. در عوض، انیماتورها (انیمیشن سازها) برای مطالعه نحوه حرکت مردم، عنکبوت ها و سایر حیوانات در بازی به کتاب ها و فیلم ها مشابه مراجعه می کردند تا بتوانند به درستی شبیه سازی کنند.

مطالب مرتبط

داستان بازی رزیدنت اویل صفر

PlayStationOne

نظر بگذارید